Quantcast
Channel: Jørgen Koefoed
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2822

TO NYE UDSTILLINGER PÅ GUDHJEM MUSEUM: DEN BORNHOLMSKE NATUR OG BORNHOLMSK GLAS

$
0
0

Gudhjem Museum set fra en lidt anden vinkel. Foto©JørgenKoefoed.

DET SKER I DAG – lørdag 12. september 13:00 . 17:00 – at Gudhjem Museum åbner op for to nye udstillinger. På grund af smittefare er der ingen fernisage, men blot en almindelig åbningsdag.

UDSTILLINGSHALLEN: NATUREN

Et af Barbara Sørensens gribende naturbilleder.

Manden,  der er en ækvilibrist, når det gælder den bornholmske natur i akvarel. Her tales naturligvis om Ben Woodhams. Foto©JørgenKoefoed.

I den store hal åbner kunstnergruppem EARTHBOUND for tredje gang. Det er en fællesudstilling, som viser værker af fem praktiserende kunstnere og kunsthåndværkere, der alle er bosat på Bornholm. De henter deres motivation og inspiration fra øens natur – på den ene eller anden måde. Forskellige i deres udtryk, men forenede i deres fordybelser i naturen.

Eva Brandt: Prisbelønnet keramiker, som bl.a. finder sin inspiration i geologiske processer og transformationen af råstoffer. Eva søger at opnå en fornemmelse af indre liv og udstråling fra sine krukker, som er modelleret op gennem mange dage. Hun arbejder med enkle og stramme former med små afvigelser og skævheder, kombineret med forskellige overfladebehandlinger og mønstre.

Lone Schiøtz: Billedkunstner, der arbejder med akvarel og grafik, og er kendt for sine fortolkninger af øens naturliv. Fra sin tidlige barndom har Lone været fascineret af øens klippeformationer og deres altid omskiftelige møde med det omgivende hav, hvis lys, farve og bevægelse aldrig er den samme.

Hans-Henning Pedersen: Trædrejer, der under navnet ’Træsmeden’ skaber store træskåle af bøg og ask fundet på øen. Han arbejder med og undersøger materialets levende og uforudselige natur. Efter at han har drejet en skål i dette gamle og ’uperfekte’ træ, vil variationer i luftfugtighed og tørretid skabe vidunderlige let forvredne former.

Barbara Sørensen: Landskabsmaler, der er kendt for sine atmosfæriske fortolkninger af de vilde kyster og skove fra hendes nuværende hjem på Bornholm. Barbara er tiltrukket af ensomme og vilde steder, hvor hun kan sanse de underliggende kræfter i naturen, tegne og fotografere stederne for senere at give dem et udtryk på sit værksted.

Ben Woodhams: Billedkunstner og tilflytter fra England, arbejder med akvarel. Ben søger sin primære inspiration fra øens rige og varierede fugleliv og fra landskabets skiftende udtryk over tid – det være sig døgnets rytme eller årets gang.

STATIONSBYGNINGEN: BORNHOLMSK GLAS

Denne glasskål SKAL ses. Den er smeltet i kraftigt glas beklædt med aske udvendigt og indvendigt. Maj-Britt Zelmer Olsen har aldrig været bedre. Foto©JørgenKoefoed.

Bornholm er med god grund berømt for sine mange dygtige kunsthåndværkere. Kvalitet og æstetik er i højsædet, og de mange kunstnere kan inspirere hinanden. 2020 skulle have budt på international glasbiennale, og denne udstilling var planlagt som en del af biennalens program. På grund af Covid-19 går vi glip af den internationale del, men godt at vi kan vise ’vore egne’.

Den udstillede glaskunst viser, hvor stor en forskellighed og spændvidde, der er i denne kunsthåndværks form i dag.

Glasudstillerne i alfabetisk orden:
Maj-Britt Zelmer Olsen
Maibritt Jönsson/Tobias Sode fra Baltic Glass
Mia Lerssi
Svend Holst Pedersen
Ulla Hein.

På Gudhjemdagen i Kulturugen – onsdag 16. september – kan du møde en af kunstnerne fra glasudstillingen.

FAKTA
EARTHEBOUND III + BORNHOLMSK GLAS
Åbner lørdag 12. september 2020
Sidste dag søndag 18. oktober
Åbningstider:
Bornholms Kulturuge i uge 38 fra 12. til 20. september hver dag 13:00 – 17:00
Dog lukker museet 16. september 16:00 pga af jazz-koncerten 17:00
Efterårsferien i uge 42 fra mandag 12. til 18. oktober hver dag 13:00 – 17:00
Derimellem åbent torsdage, fredage, lørdage og søndage 13:00 – 17:00
Dog er museet lukket 26. september pga af teaterforestilling
Entré: 50 kr.. Mennesker under 18 og medlemmer af Gudhjem By- og Museumsforening GRATIS ADGANG. Man kan melde sig ind ved indgangen. Det koster 125 kr. For familie på samme adresse 250 kr. Der kan betales med kontanter, kort og MobilePay.

DE PERMANENTE UDSTILLINGER

Der er opstået en lille SKULPTURPARK foran museet. Få materiale hos billettøren inden du går ud i mellem granitterne.

OLUF HØS SKITSESAMLING befinder sig på førstesalen. Her kan du også nyde kunstnerens meget store maleri-skitse af Gudhjem set en vintedag fra Bokul.

HANDEL OG HÅNDVÆRK i Gudhjems lange, stejle Brøddegade gennem 100 år. Du finder udstillingen i Stationsbygningens ankomsthal.

GUDHJEMBANEN eksisterede fra 1916 til 1952. Se udstillingen i Stationsbygningens Bagagerum. I Venteværelset, som står fra den gang toget kørte, vises en dronefilm, der følger togets vej fra Aakirkeby til Gudhjem.

GUDHJEM I GAMLE DAGE. En lokalhistorisk udstilling med rariteter fra det gamle Gudhjem, da det var fiskeriet, der gav arbejde til byens borgere. Her vises også en film med klip fra fiskeriet omkring Gudhjem Havn.

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 2822

Trending Articles