Quantcast
Channel: Jørgen Koefoed
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2822

ØKO-ZONE GUDHJEM

$
0
0

TO UNGE MENNESKER er i gang med et storstilet projekt, som DU kan blive en aktiv del af. Projektet er for alle borgere og økologiske fødevareproducenter på Bornholm, som ønsker en større produktion og selvforsyning af lokale økologiske varer på Bornholm.

Det drejer sig om Tina Gliese Schjerling og Søren Femmer Jensen, der vil starte grønt iværksætteri inden for landbrug- og fødevarebranchen.

Tina Gliese Schjerling er rådgiver og iværksætter inden for bæredygtighed. Hun har bl.a. arbejdet med at udvikle, fundraise og lede projekter inden for grøn omstilling – i tæt samarbejde med kommuner og regioner. De senere år har hun valgt at bruge sin tid fuldt ud inden for fødevareområdet.

Tina Gliese Schjerling er rådgiver og iværksætter inden for bæredygtighed. Hun har bl.a. arbejdet med at udvikle, fundraise og lede projekter inden for grøn omstilling – i tæt samarbejde med kommuner og regioner. De senere år har hun valgt at bruge sin tid fuldt ud inden for fødevareområdet.

Søren Femmer Jensen, der er født i Rønne, er selvstændig innovationsrådgiver og iværksætter med speciale i bæredygtig innovation. Han har arbejdet med innovationsprojekter, erhvervsudvikling og iværksætteri i Danmark og Norden gennem 16 år med fokus på at understøtte virksomheder og projekter, der gør en forskel. Søren er stifter af Co-Creative og har forestået udvikling og facilitering af en lang række tværfaglige udviklingsprojekter særligt indenfor bæredygtighed, social innovation og lokal udvikling. Siden 2011 har han boet på Bornholm og bl.a. deltaget som rådgiver på udvikling og branding af øen som Bright Green Island samt forestået en lang række klynge- og netværksaktiviteter inden for den lokale erhvervsudvikling.

Søren Femmer Jensen, der er født i Rønne, er selvstændig innovationsrådgiver og iværksætter med speciale i bæredygtig innovation. Han har arbejdet med innovationsprojekter, erhvervsudvikling og iværksætteri i Danmark og Norden gennem 16 år med fokus på at understøtte virksomheder og projekter, der gør en forskel. Søren er stifter af Co-Creative og har forestået udvikling og facilitering af en lang række tværfaglige udviklingsprojekter – særligt indenfor bæredygtighed, social innovation og lokal udvikling. Siden 2011 har han boet på Bornholm og bl.a. deltaget som rådgiver for Bright Green Island.

Målet er at skabe et lokalt, bæredygtigt fødevaresystem, hvor der skal produceres og spises mange forskellige, lokale fødevarer på Bornholm.

Det skal ske ved at starte en ny generation af økologiske, biodynamiske, perma-kulturelle og andre bæredygtige nytænkende fødevareproducenter, der dyrker, forarbejder og opfinder nye måder at leve af deres grønne passion for mad, dyr og natur.

Hvis du er imarksætter (eller økologisk fødevareproducent) er det idéen at du skal kunne finde noget ledig IMARKSÆTTER-JORD og kan herefter leje udstyr og maskiner på imarksaetter.dk

TESTOMRÅDE GUDHJEM

Den bornholmske Imarksætter-indsats er en del af en større målsætning om at skabe et bæredygtigt og robust fødevaresystem. Ideen er at integrere produktion, forarbejdning, forbrug og cirkulation af næringsstoffer og dermed forbedre miljøet, lokaløkonomien og de lokale fællesskaber.

I projektet arbejdes der på, at etablere en såkaldt økozone med bæredygtigt og rekreativt produktionslandbrug i et tesområde omkring Gudhjem. Økozonen skal genskabe kontakten mellem land og by og inspirere til nye fællesskaber omkring fødevareproduktionen på Bornholm.

SÅDAN BLIVER PROJEKTET

Imarksætter startpakke: Imarksætteri er for dig, som gerne vil have adgang til attraktiv landbrugsjord og indgå i et tværfagligt fællesskab om produktion, forarbejdning og markedsføring af højværdi-madprodukter.

Gennem samarbejde med lokale jordejere, boligejere på landet og Bornholms Regionskommune er der skaffet mulighed for at leje sig ind på mindre arealer Imarksætter-jord for nemt at kunne komme igang. Har du større ambitioner kan vi også skaffe jord til at vokse videre på. Og vi har netværk ud i de bornholmske forarbejdningsvirksomheder, der kan hjælpe dig til at transformere din råvare fra en kilovare til et højværdi-produkt.

Som Imarksætter på Bornholm får du adgang til øens unikke fødevare-brand samt mulighed for at benytte de attraktive faciliteter og rådgivningsmuligheder, der tilbydes igennem bl.a. Bornholms Madkulturhus og Bornholms Landbrug.

Borgerinvolvering: Hvis projektet skal lykkes er det afhængigt af, at borgerne på Bornholm bakker op om og engagerer sig i projektet. Derfor bliver der afholdt fire arrangementer i foråret, som er målrettet borgerne. Hvis du som borger ønsker en større produktion og selvforsyning af lokale økologiske varer på Bornholm, så er det her du skal møde op.

KOM OG HØR OM PROJEKTET

lauegårdwww

Opstartsworkshop: Torsdag den 20. april kl. 18:30 – 21:30 på Lauegård, Gudhjemvej 64 i Gudhjem. Her har du mulighed for at høre meget mere om projektet samt om hvordan, du kan involvere dig.

scalawww

Spørg eksperterne om forskellige afsætningsmodeller: Torsdag den 27. april kl. 19:00 – 21:30 i Scala Gudhjem, Brøddegade 10 i Gudhjem. Her stilles der skarpt på forskellige måder for at købe lokale fødevarer på.

gaardenwww

Involveringsgalleri og arbejdsværksted: Mandag den 8. maj kl. 18:30 – 21:45 i Madkulturhuset Gaarden, Melstedvej 25 i Gudhjem. Her arbejdes der mere konkret med de afsætningsmodeller, der er størst interesse for samt måder på, hvordan man som borger kan være med til at skabe en ny, lokal madkultur, der binder land og by bedre sammen. Undervejs bydes der på lidt lækkert til ganen.

Muligheder i landskabet omkring økozonen: Torsdag den 18. maj kl. 19:00 – 21:30 i Madkulturhuset Gaarden i Melstedvej 25 i Gudhjem. Her ser vi nærmere på hvordan vi sammen kan skabe et landskab uden for Gudhjem med et bæredygtigt produktionslandbrug, og hvor der samtidig er rum for rekreative muligheder.

Tilmelding: Det er gratis at deltage i arrangementerne , men af hensyn til bestilling af kaffe, the og kage/snack skal der tilmeldes på mail: ts@energiogressourcer.dk eller 6060 9040 senest to dage før hvert arrangement. Der startes til tiden, så kom i god tid. Vel mødt!

DE STÅR BAG

Projektet ”Imarksættere, økozoner og lokale fødevarefællesskaber på Bornholm” er udviklet i samarbejde med Bornholms Regionskommune, Bornholms Landbrug og Madkulturhuset Melstedgaard og er støttet af LAG-Bornholm samt Landdistriktspuljen.

HVIS DU VIL I GANG

Kontakt projektkonsulent og facilitator Tina Gliese Schjerling [ts@energiogressourcer.dk eller 6060 9040] eller projektkonsulent & iværksætterrådgiver Søren Femmer Jensen [soren@cocreative.com eller 3027 9111] for en snak om, hvad der er brug for i din Imarksætter-startpakke! Hellere i dag end i morgen.

BORNHOLM SKAL VÆRE DANMARKS BÆREDYGTIGE Ø

At skabe en ny generation af økologiske Imarksættere hænger tæt sammen med visionen om at omstille Bornholm til en 100% grøn og bæredygtig ø.

Projektmagerne forestiller sig også, at man som Imarksætter på Bornholm vil sætte pris på at bo og leve i noget af Danmarks mest spektakulære natur og være med til at sætte sit personlige præg på øen som grøn og naturlig. Derfor bliver nytilflyttede grønne ‘landmænd’ hjulpet på vej med at finde bolig og eventuelt supplerende arbejde i en opstartsperiode.

Læs mere om Bornholm her:

http://brightgreenisland.dk

http://flyttilbornholm.dk

http://bornholm.biz/


Viewing all articles
Browse latest Browse all 2822

Trending Articles


Naruto Shippuden Episode 471 Subtitle Indonesia


redox


Kyubey (Puella Magi Madoka Magica)


Flandre Scarlet (Touhou)


Kaname Madoka (Puella Magi Madoka Magica)


Sælges: Dantax Utopia 5 (Højttalere)


Naruto Shippuden Episode 470 Subtitle Indonesia


MARGIT BRANDT BESTIK.


Knabstrup Køkkenrulleholder samt kaffefilterholder


Hvad er meningen med eksamensbevis?